De gemeenten Coevorden, Gorinchem, Gennep, Weststellingwerf en de regio Parkstad Limburg hebben maandag 11 maart een RetailDeal gesloten. Sinds de start van de Retailagenda in 2015 hebben nu totaal 158 gemeenten en zeven regio’s een RetailDeal gesloten. Staatssecretaris Mona Keijzer noemt het ‘misschien wel de winst van de crisis dat partijen hebben leren samenwerken’.

Nieuws: Staatssecretaris Mona Keijzer tekent vijf nieuwe RetailDeals

De gemeenten Coevorden, Gorinchem, Gennep, Weststellingwerf en de regio Parkstad Limburg hebben maandag 11 maart een RetailDeal gesloten. Een RetailDeal houdt in dat gemeenten het initiatief nemen om belangrijke stakeholders bij elkaar te brengen en samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Sinds de start van de Retailagenda in 2015 hebben nu totaal 158 gemeenten en zeven regio’s een RetailDeal gesloten. Ook alle twaalf provincies hebben een RetailDeal getekend. Keijzer noemt het ‘misschien wel de winst van de crisis dat partijen hebben leren samenwerken’.

Werkbezoek

De staatssecretaris bracht in de ochtend op uitnodiging van Detailhandel Nederland een werkbezoek aan smart city Roosendaal en sprak daar met lokale ondernemers over de wijze waarop gemeente en winkels consumenten naar de binnenstad kunnen trekken. Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. In Roosendaal maakte onder andere ze kennis met het collectieve spaarsysteem Roos24 waarmee bezoekers worden beloond voor een aankoop in de binnenstad.
Tijdens haar aanwezigheid op Retailagenda Innovatie Festival wees Keijzer op het belang van innovatie voor de sector. Ze verwees naar aan het recent gelanceerde online platform Retail Insiders, dat actuele data, onderzoek en kennis biedt over de online en offline retail.

Succesvol innoveren

Daarnaast nam ze heeft het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie de “Succesvol innoveren in winkelgebieden”; Een aanprekend spoorboekje dat onder meer ingaat op de wijze waarop innovatie in een stad of winkelgebied kan worden gestimuleerd. Retail verkeert nog altijd in zwaar weer, met faillissementen zoals Intertoys als gevolg. Om te zorgen dat medewerkers in de retail een goed toekomstperspectief houden, kunnen medewerkers gebruik maken het platform Youfit@retail voor gratis loopbaancoaching, advies en praktische tests.

X

Blijf op de hoogte

Ontvang 4 keer per jaar in één nieuwsbrief, aangevuld met nieuwe publicaties, informatie over bijeenkomsten, best practices en blogs.