Platform31 keek samen met vier gemeenten naar hoe je als gemeente de binnenstad ook in de avonduren volop benut. Hoe houd je hierbij rekening met de wensen en belangen van de verschillende betrokken partijen? We presenteren de meest interessante mogelijkheden voor verlevendiging voor de vier deelnemende steden: Den Haag, Eindhoven, Gouda en Zwolle.

Avondstad

Binnensteden zijn belangrijk voor gemeenten, vastgoedontwikkelaars, winkeliers, horecaondernemers én bewoners. De binnenstad is een centrale ontmoetingsplaats waar wordt gewerkt, gewinkeld, gewoond, gestudeerd en waar allerlei culturele, sociale en recreatieve activiteiten plaatsvinden. Toch is er iets raars aan de hand; de aandacht voor de binnenstad concentreert zich vooral op het tijdvak tussen 10 uur ’s ochtends en 18 uur ’s avonds. Hoe houd je de aandacht vast voor de binnenstad na de sluitingstijd van winkels? Welke functies houden de binnenstad op verschillende tijdstippen aantrekkelijk?

Vier gemeenten

Platform31 keek samen met vier gemeenten naar hoe je als gemeente de binnenstad ook in de avonduren volop benut. Hoe houd je hierbij rekening met de wensen en belangen van de verschillende betrokken partijen? Dat is het uitgangspunt voor dit project. We presenteren de meest interessante mogelijkheden voor verlevendiging voor de vier deelnemende steden: Den Haag, Eindhoven, Gouda en Zwolle.

Lees verder

X

Blijf op de hoogte

Ontvang 4 keer per jaar in één nieuwsbrief, aangevuld met nieuwe publicaties, informatie over bijeenkomsten, best practices en blogs.